1. Informacje ogólne

  1. Niniejsza Polityka prywatności określa zasady ochrony danych osobowych użytkowników korzystających z serwisu internetowego zlokalizowanego pod adresem www.zakupyzdowozem.pl oraz powiązanych z nim usług i aplikacji.
  2. Administratorem danych osobowych i Operatorem serwisu jest firma MICRON Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Hożej 18/U1, 25-612 Kielce, NIP 959-195-33-33, zwana dalej Usługodawcą.

2. Zabezpieczenia oraz ochrona danych osobowych

  1. Usługodawca oświadcza, że przetwarza wprowadzane dane osobowe zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).
  2. Usługodawca oświadcza, że dane osobowe są przetwarzane z zachowaniem odpowiednich środków technicznych i organizacyjnych, spełniających wymagania polskiego prawa.

3. Dane zbierane przez serwis

  1. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne w celu skorzystania z pełnej funkcjonalności serwisu, tj. złożenia zamówienia.
  2. Podczas rejestracji i składania zamówienia w serwisie Zamawiający podaje w formularzu następujące informacje: imię, nazwisko, dokładny adres dostaw, numer telefonu, adres e-mail.
  3. Zamawiający wyraża zgodę na przetwarzanie podanych danych osobowych przez Usługodawcę dla celów realizacji obsługi zamówienia oraz przez podmioty upoważnione przez Usługodawcę.
  4. Podczas wizyty na stronie serwisu automatycznie zbierane są następujące dane Użytkowników:
    • adres IP,
    • data i czas wizyty na stronie,
    • typ systemu operacyjnego,
    • typ i wersja przeglądarki internetowej,
    • adres strony, z której użytkownik został przekierowany na stronę serwisu oraz inne dane przesyłane automatycznie przez przeglądarkę w nagłówkach żądania HTTP (takie jak domena i hasło wyszukiwania).
  5. Wszelkie dane podane przez Zamawiającego będą przetwarzane przez Usługodawcę w celu realizacji zamówienia, w tym do zapewnienia kontaktu pomiędzy Zamawiającym a Usługodawcą.
  6. Dane zbierane automatycznie służą m.in. do utrzymania sesji po zalogowaniu oraz przechowywania zawartości koszyka. Dane te nie umożliwiają identyfikacji Użytkownika. Za ich pomocą nie są przetwarzane lub przechowywane dane osobowe.

4. Pliki cookies

  1. Pliki cookies są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, unikalny identyfikator oraz czas przechowywania.
  2. Operator serwisu wykorzystuje pliki cookies w celu:
    • dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika,
    • przygotowywania statystyk pomagających poznaniu preferencji i zachowań użytkowników - analiza tych statystyk jest anonimowa,
    • możliwości logowania do serwisu,
    • możliwości przechowywania koszyka z zamówieniem,
    • utrzymania logowania użytkownika oraz zawartości koszyka na każdej kolejnej stronie serwisu.
  3. Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików - sesyjne i stałe. Sesyjne plik cookies są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu. Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich zawartości.
  4. Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień przeglądarki internetowej, aby zablokować obsługę plików cookies lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach używanej przeglądarki.
  5. Operator serwisu informuje, że zmiany ustawień dotyczących obsługi plików cookies w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji serwisu.
  6. Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w ich instrukcjach obsługi lub na stronach ich producentów.

4. Prawo do weryfikacji, modyfikacji i usunięcia danych osobowych

  1. Zamawiającemu przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania poprzez serwis lub infolinię.
  2. Zamawiającemu przysługuje prawo usunięcia konta w serwisie poprzez infolinię. Usunięcie Konta jest nieodwracalne i oznacza usunięcie danych Zamawiającego oraz dostępu do historii jego zamówień.

Nasza strona wykorzystuje cookies w celach statystycznych oraz funkcjonalnych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu.

Napisz opinię lub zgłoś błąd